vrijdag 24 december 2021

12 Heilige nachten 2021/2022

Het is weer die tijd van het jaar... De tijd die ook wel de 12 heilige nachten wordt genoemd. De dagen en nachten tussen Kerst en Drie Koningen met in het middelpunt Oud & Nieuw. Dat middelpunt zou je ook een kantelmoment in de tijd kunnen noemen. We laten het oude jaar achter ons en beginnen vol goede moed en verwachting aan het nieuwe jaar. De tijd van verwachting is al begonnen met de adventtijd 4 weken geleden. 

Het was weer een pittig jaar vol beperkingen, Corona maatregelen, lockdowns en wat al niet meer.  Tijd van verdeeldheid, boze mensen, korte lontjes. Tijd waarin ik me terug trek omdat ik echt niet tegen al die bozigheid en woede opgewassen ben. Ik kan er gewoon niet tegen. 


Voor de tweede keer zitten we tijdens deze periode in een lockdown terwijl ik mij bezin op de Heilige Nachten. Ik lees er nog eens over en zie op het internet dat steeds meer mensen zich bezig houden met deze periode van verdieping. Het woord heilige komt van heilen of wel helen en dat vind ik een mooie en hoopvolle gedachte. We kunnen deze periode waarin het licht lijkt stil te staan gebruiken om te helen.  Om naar binnen te kijken en los te laten wat niet meer vastgehouden wil worden.

Wat komt ons toevallen? Waar dromen we over? Welke synchronciteiten ervaar je? Stel je open voor een beetje ‘magie’, voor die kleine wondertjes die soms je pad kruisen.  Kijk met ‘nieuwe’ ogen als je een wandeling maakt. Schrijf, denk en dagdroom!

Op het kantelmoment kunnen we ons gaan verbinden met de toekomst. Wat gaat  het nieuwe jaar ons brengen, wat kan ik brengen in 2022? Waar gaat mijn hart van stralen? Waar gaat jouw hart van stralen? 
Wat zijn je plannen, je ambities, je wensen...waar hoop je op? Allemaal intenties om over na te denken, te filosoferen en wellicht over te praten. 


Ik ga zoals andere jaren elke dag een klein schilder-dingetje maken met thema’s als ‘perpectief’ ’stilte’ ‘groei’ ..... en meer van dat. 12 in totaal.  Dat vraagt echt om discipline maar nu word ik geholpen door de lockdown. Er is niks en er kan weinig daarmee blijft er tijd over :-) Ik wens al mijn lezers en trouwe volgers een tijd vol inspiratie toe! 

 (Oja, als je in de zoekfunctie Heilige nachten tikt (op een PC) dan is er meer te lezen over dit onderwerp.) 

💫


 

3 opmerkingen:

Fijn dat je de moeite hebt genomen om een reactie achter te laten!