zaterdag 9 oktober 2021

Kunstroute 2021

Onlangs heb ik meegedaan aan de kunstroute en hoewel ik heel veel bestaand werk heb was het toch een hele organisatie. Het begon al met een stukje schrijven over mezelf, wat maak ik, waarom maak ik en wat wil ik laten zien. Alle schilderijen die ik wilde exposeren moesten nagelopen worden of er toch niet ergens een kleine beschadiging te vinden was. Kaartjes met titels en prijzen moesten worden gemaakt en veel van dit soort kleine klusjes waar je nooit aan denkt als je “ja” zegt tegen de vraag of je mee wilt doen. 


De tamtam voor 34 kunstenaars werd vooraf gemaakt door de organisatie (waarvoor dank!) en toen alles eenmaal ingericht was, waren wij klaar voor kunstminnende bezoekers. Het waren 2 hele drukke en intensieve dagen maar wat een feestje was het! Zoveel leuke ontmoetingen, zoveel verrassende vragen en onverwachte verzoeken! 'wil je mijn portret schilderen’ 'wanneer ga je cursus geven’ ' kun je niet eens een klein workshopje doen'


Naast enkele ‘oude’ werken heb ik vooral ook veel nieuw werk laten zien. Portretten en kleine mixed media schilderijtjes. Het was zo leuk om zoveel bij elkaar te zien hangen! Normaal gesproken staat het meeste opgeslagen achter kasten, onder tafels en in verloren hoekjes. Over het aantal bezoekers hebben we niet te klagen gehad, zoals ik al zei: 2 dagen volle bak! 


Deze techniek van portretjes waarbij schilderen en fotograferen bij elkaar komen en elkaar een enorme dienst bewijzen stond mooi in de belangstelling. Dat ik alle bewerkingen op mijn telefoon doe vonden mensen heel apart  :-)   

Ook de abstracte schilderijen oogstten veel bewondering maar het was vooral de diversiteit in stijlen die men opvallend vond. Het is echt leuk om mensen te horen praten over mijn schilderijen, vooral als ze niet weten dat ik ze gemaakt heb!


De kaarten die ik gemaakt had vonden gretig aftrek en over de verkoop mag ik niet klagen deze keer! 


Aika is deze dagen een echte allemansvriendin geweest en heeft de dagen daarna vooral doorgebracht met haar ogen dicht.  Knappe hond! En dan gaan we nu weer over tot de orde van de dag! 4 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk bericht! Zou best graag meer over je leven willen weten, gewoon uit interesse...Je werk blijft me inspireren. Helaas ben ik echter stokoud, hihi...Soms denk ik wel eens; misschien ben ik wel klaar en heb ik mijn grens bereikt... Maar soms denk ik.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leeftijd? Tsja, is een getal toch? En net als je denkt dat je je grens bereikt hebt ligt hij toch weer net iets verder…
  Je mag me mailen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk Joo
  daar zullen vele bezoekers van genoten hebben
  je werken zijn prachtig
  blij dat je toch ook wat kon verkopen al zal dat afscheid van je werk ook niet echt meevallen denk ik dan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel! Gelukkig kan ik makkelijk afstand doen van mijn schilderijen, ik hou vooral van het maakproces.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je de moeite hebt genomen om een reactie achter te laten!