vrijdag 22 april 2016

Blije mensen!

Het maken van mijn laatste schilderij was weer een heel avontuur! Afgelopen december kreeg ik de vraag: “Wil jij een schilderij voor ons maken?” Ja, dat wil ik wel.
Het moet 90 x 1.40 cm zijn in de kleuren zwart, rood en wit...en vooral strak! Een schilderij met beperkingen dus.
Als mensen een bestaand schilderij kopen is dat appeltje-eitje, het is er immers al! Nu moest het geboren gaan worden en dat is echt een heel ander proces.


Daarnaast was het ook nog eens een schilderij van formaat! Zelfs met de ezel op de laagste stand kon ik niet bij de bovenkant. Om ruimte en veel licht hebben, heb ik mijn ezel en doek in de keuken geparkeerd. Of ik het nou wilde of niet, ik liep er elke dag ‘tegen aan’ ... Laag na laag verscheen. Mensen die langs kwamen zagen het schilderij groeien en veranderen!

Al snel liep ik tegen de beperkingen aan...rood wit en zwart, ik vond het niks! Voor mij persoonlijk een veel te heftige kleurencombinatie die ik nooit zelf zou uitkiezen! Ik liep vast aan alle kanten totdat ik echt niet meer verder kon. Nieuwe lagen erover en geel toegevoegd met de gedachte: als ze het niet mooi vinden dan hoor ik wel... Een doek is een doek en daar kan altijd weer witte verf overheen!Met het toevoegen van een nieuwe kleur begon het schilderij weer te leven voor me en kon ik weer verder! Ik begon het zelfs een leuk schilderij te vinden :-)

Afgelopen dagen de laatste dingetjes...de randjes, een vernislaag, nog een keer kijken en toen was het moment daar dat ik het weg kon brengen. Spannend!!!


Om een lang verhaal kort te maken...Ze waren superblij en het was precies wat ze in gedachten hadden! Geen twijfel, geen aarzeling maar voluit enthousiast!

Verkocht dus! :-) 

Een volgend schilderij staat al weer op stapel....blauwig gaat het worden, dat is een ding wat zeker is!2 opmerkingen:

  1. oehhh ik hou wel van contrasten joo,
    aar blauwachtig spreekt me ook aan ik kijk uit naar je nieuwe kunstwerk,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. met het geel erbij zit er warmte in
    t belangrijkste is dat je kopers zo enthousiast waren

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je de moeite hebt genomen om een reactie achter te laten!