zondag 13 oktober 2013

Een regenachtige zondag...

Ik hou er van! Geen dagen achter elkaar maar zo'n grijze dag met regen vind ik heerlijk.
Een opgeruimd atelier nodigt uit tot schilderen...dotjes kleuren die ik normaal gesproken niet zo snel zou pakken maar soms moet je jezelf dwingen tot iets anders, dat kan echt geen kwaad!


Ik had nog een half beschilderd doek staan van 1x1 mtr. Ik kwam niet verder met dat schilderij en dan zit er maar 1 ding op....gewoon er overheen schilderen.


Nieuwe ondergrond geeft nieuwe mogelijkheden!Volgende stap.... als het er staat dan staat het er ook....zo'n vorm is meteen heel bepalend voor het schilderij. Beetje poetsen dan maar...Recht vraagt om rond, licht om donker, beweging om rust...In grote lijnen is ie klaar, voor mijn gevoel is hij in balans maar het mag nog een beetje spannender...
en zal ik er toch nog een kleurtje bij doen? Beetje ultramarijn of karmijnrood of allebei? Ik heb me zó ingehouden met 5 op elkaar afgestemde kleuren...of toch maar niet?
Eerst maar laten drogen en dan verder kijken.De potten en kwasten zijn weer schoon gemaakt....is het morgen weer zondag + regen?

*
2 opmerkingen:

 1. Magnifique travail de peinture!

  I discover your blog that I like much! adventures and very beautiful photographs. I am amateur photographer; I was registered to follow your publications.
  Do not hesitate to visit to me over my blogs, thank you , have a nice day!
  Cath.
  http://weekendetcoupdebrosse.blogspot.fr/
  http://weekendabstrait.blogspot.fr/

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je de moeite hebt genomen om een reactie achter te laten!