zondag 10 januari 2021

Fris begin van 2021

Een beetje vrieskou, een heldere lucht en in de nacht een prachtige sterrenhemel maken dat deze dagen voelen als een nieuw begin. Een schone lei waarbij ik hoop dat we weer een normaal leven kunnen gaan leiden. Intussen maken we er het beste van! Leven in het moment met een oogje op de toekomst. 

Onderwijl ben ik in mijn A5 schilderboekje nog steeds portretjes aan het maken. Al mijn schilderspullen staan nog in de opslag zolang we ‘in between houses’ zijn. Een soort lockdown kunst :-) Ik doe veel ideeën op en heb enorm veel zin om straks weer groot uit te pakken.  De afbeelding hierboven is een samensmelting van 4 foto’s. Schilderen en fotobewerking lopen hier door elkaar. 

Ik zal een poging doen om uit te leggen hoe ik te werk ben gegaan. Dit is het origineel zoals in mijn boekje geschilderd.  Leuk maar niet leuk genoeg.


Stap 2 is het omzetten naar zwart wit. Op je telefoon is dat een fluitje van een cent. Overigens doe ik alle bewerkingen altijd op mijn telefoon, ook het fotograferen. Het is een alleskunner die telefoon van mij! 


Ik vind het prachtig zo weg van de kleur... maar een beetje kleur erbij is misschien toch wel een goed idee.
Dus dit zwart-witte beeld heb ik bewerkt met een filter uit de DistressedFX app. 


Subtiele kleurtjes komen te voorschijn. Met die app kan jet het zo gek maken als je wilt. Aanrader dus! Maar omdat ik vond dat ik nu wel heel erg ver weg was bij mijn origineel heb ik de de 2e en de 4e foto over elkaar heen gelegd met de app Image Blender. Ik heb ze ook meteen een heel klein beetje verschoven ten opzichte van elkaar zodat er een iets interessanter beeld ontstond, de 1e foto. 

Dit gepriegel en gefrummel in kleine boekjes en op mijn telefoon geven mij bakken vol nieuwe ideeën om straks weer GROOT te gaan werken!  


❤︎











6 opmerkingen:

Fijn dat je de moeite hebt genomen om een reactie achter te laten!