maandag 14 maart 2016

Muziek van het hart

In de tijd voor Pasen, wanneer de Mattheus- en de Johannes Passion overal weer klinken, ontvang ik veel verzoekjes of mijn schilderijen als beeldmateriaal mogen dienen voor programmaboekjes, partituren enzovoort... Daar zeg ik altijd ‘ja’ op. De combinatie van muziek en beeldende kunst vind ik een hele mooie en ik ben blij dat ik daar op mijn manier iets aan toe kan voegen.

Het is muziek van het hart zoals ook mijn schilderijen uit het hart komen.Soms ontstaat er uit zo’n mailwisseling een leuk contact en een onverwachte samenwerking. Zoals deze keer met het Veenendaals Kamerkoor. ‘Wil jij niet wat schilderijen exposeren tijdens het concert  in de Oude Kerk?’  En zo gebeurde het! Het was de snelste expositie ooit :-) Voor een periode van 3 uur konden mijn schilderijen klinken als een klok!


Klein kerkje met een zacht licht en een prachtige akoestiek.Het koor zong prachtig...helder, zuiver en vol passie onder leiding van gedreven doch ingetogen dirigent. Er zijn veel oefen-uren aan het concert vooraf gegaan, dat kan niet anders. Ik kon zonder  moeite het vierstemmig Duits verstaan.De celliste bezorgde mij kippenvel....Als toetje een kunstig opgemaakt boeket!

Rest mij nog te zeggen dat de reacties van de bezoekers hartverwarmend waren
 waarvoor dank!


🎶 🎨 🎶

1 opmerking:

Fijn dat je de moeite hebt genomen om een reactie achter te laten!