zondag 15 september 2013

Edinburgh

Afgelopen week mocht ik samen met vrienden een klein weekje genieten in Schotland. Het was mijn eerste keer in Schotland en het zal zeker niet de laatste keer zijn!
Onze thuisbasis was een "vergane-glorie-hotel" net buiten de stad...krakende vloeren, afgebladderde kozijnen, versleten traplopers, supervriendelijk personeel en gigantische ontbijten!

We lieten ons naar de stad rijden in van die geweldige taxi's! Daar zou ik hier in Nederland ook wel in willen rijden, in Schotland of welk linksrijdend land dan ook waag ik me daar niet aan. Het naast de chauffeur zitten veroorzaakt al kortsluiting in mijn hersens...lopend oversteken was al levensbedreigend genoeg. Edinburgh is een ontzettend leuke stad, gastvrij en vriendelijk.
De pubs zijn oergezellig, naast bloemenvazen bier wordt er door bijna iedereen whisky gedronken...ontelbaar veel soorten in de meest mooie flessen. De gevulde glaasjes worden tegen het licht gehouden, neuzen verdwijnen in het glas om de geur te proeven en genietend (bijna gelukzalig) worden er kleine slokjes genoten...


Een dagje naar de Highlands maakte het bezoek aan Schotland af.... Het was een beetje grijze dag zoals het moet zijn, flarden van mist, inktzwarte spiegelgladde meren, kleine dorpjes, schapen en  nog meer schapen, wol, tartans en nog meer whisky. 


Er valt nog heel veel te zien en te ontdekken dus een volgende keer zit er zeker in! Verheug me er nu al op! 
*

3 opmerkingen:

 1. Leuk en wat een mooie foto´s!
  Ken meer mensen die door dit land ´gevangen´ werden. Ken je de boekenserie van Diana Gabaldon?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar heb ik de eerste twee van gelezen maar dat is al weer een tijdje geleden...
   Goeie tip!

   Verwijderen
 2. mooie foto's nam je, jij bent al de tweede van de bloggers die ik volg die helemaal valt voor schotland, en aan jullie foto's kan ik begrijpen waarom
  de natuur, de cultuur, alles lijkt me boeiend

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je de moeite hebt genomen om een reactie achter te laten!